Auto
Trike
Trolley
Sneeuwscooter
Trekker
  • Street View-auto

    Toen we Street View voor het eerst als experimenteel project startten, plaatsten we een paar computers in de kofferbak van een SUV, zetten we camera's, lasers en een GPS-apparaat op het dak en reden we rond om onze eerste beelden te verzamelen. Sinds Street View in mei 2007 voor vijf Amerikaanse steden is geïntroduceerd, hebben we onze panorama's van 360 graden uitgebreid met locaties op de zeven continenten.

    We hebben korte tijd een busje geprobeerd en schakelden daarna over op een wagenpark waarmee we het project op grotere schaal in de VS en andere landen konden uitvoeren. We gingen van een rack vol computers naar één computer per auto en verfijnden ons camerasysteem om panoramische beelden met een hogere resolutie te kunnen opnemen.

    Verschillende auto- en cameraversies later hebben we nu 15 cameralenzen per auto die foto's van in totaal 360 graden maken. De auto bevat ook bewegingsdetectoren om zijn positie bij te houden, een harde schijf om de gegevens op te slaan, een kleine computer die het systeem bestuurt en lasers die 3D-gegevens vastleggen om afstanden binnen de Street View-beelden te bepalen.

    Street View-trein Street View-trein